stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » GEDCOM maken vanuit FamilySearch voor Genealogie Online?


Profiel afbeelding

Ik heb een stamboom opgemaakt m.b.v. FamilySearch. Kan ik deze gegevens omzetten naar een GEDCOM-bestand en vervolgens dit verwerken in de stamboom die ik hier opgebouwd heb?

Caspar Evers

In welk genealogie programma staan de familie gegevens?

E.L.Smit

Caspar Evers

E.L.Smit

Maar ik kan hier niets lezen hóe ik dat moet doen of is het gewoon helemaal niet mogelijk.

Jammer vind ik dat aldfaer geen app heeft voor op een iPad/tablet????

Caspar Evers

Volgens mij de link lezende is het niet mogelijk een GedCom bestand te maken  in Family search.

Hopelijk zijn er mensen die hier een goed antwoord op hebben.

E.L.Smit

Er staat door iemand geschreven: "Verder is het ook niet mogelijk om je gegevens als een Gedcom bestand te exporteren".

Ik zou niet weten waarom je je stamboom daar dan wil stallen. 

Ron

Carmen


Ja kan met diverse programma's gegevens van FamilySearch downloaden, bijvoorbeeld met Ancestral Quest of RootsMagic, beide Amerikaanse programma's, net als Legacy, waarvan ook een Nederlandse vertaling beschikbaar is. Die is er van de andere twee niet.

Voor allemaal geldt dat de basisversie gratis is, en dat je voor extra mogelijkheden moet betalen. Je kan met de eerste twee ook stukjes stamboom van FamilySearch downloaden, bijvoorbeeld jezelf en je voorouders, of andere takken, in de zin van voorouders van een specifieke persoon, of juist nakomelingen. Je kan daarbij ook aangeven hoeveel generaties je wilt downloaden. Hoe dit bij Legacy gaat weet ik niet, omdat ik dat programma nooit echt serieus heb gebruikt. Ik werk normaal met Gramps.

Let op dat FamilySearch niet specifiek bijhoudt van wie bepaalde gegevens zijn. Alle bewerkingen worden er wel geregistreerd, maar je kan niet zomaar 'jouw' stamboom ophalen, anders dan op de manier die ik hierboven beschreef, en die per programma wel enigszins verschilt.

Alle genoemde programma's hebben wel een GEDCOM-exportmogelijkheid, dus wat je ophaalt kan je ook weer exporteren en in Aldfaer importeren. Hoe je daarbij dubbelen verwerkt is dan uiteraard wel jouw probleem ...

Als je je eigen stamboom in een app wilt zien, zijn er wel andere mogelijkheden, maar dat is dan buiten FamilySearch om en valt voor mij nu even buiten deze vraag.

Enno

Enno BorgsteedePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu