stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Relatie binnen verschillende takken

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ls,

 

Regelmatig krijg ik de vraag of ik kan uitleggen wat mijn relatie is met een nog levende persoon. Soms blijkt het dat in de tweede generatie er broers zijn de ene broer zit in mijn tak de andere zit bij de andere broer in de lijk.... We zijn nu 6 generaties verder hoe maak ik dat zichtbaar?

 

Nu maak ik af en toe een frutseltje ...maar is er een elegantere? snellere methode?

 

[IMG]http://i65.tinypic.com/2w3yolg.jpg[/IMG]

 

Nico de Bock

Nico de Bock

Welke software gebruik je om je gegevens vast te leggen? Ik gebruik Brother's Keeper en kan daarmee relaties/verwantschap berekenen en deze op meerdere manieren inzichtelijk maken.

Femke Nijveldt

Yolanda Lippens

Ik gebruik "Aldfaer"

Nico de Bock

In Aldfaer heb je de mogelijkheid om verwantschap tussen twee personen te bekijken door Shift-Control-V in te toetsen (kan ook via het menu Tonen - Verwantschap). Als je de personen selecteert en op de zoek knop drukt toont Aldfaer de eerste gedeelde voorouder (en diens positie in de kwartierstaat vanuit beide personen bekeken). Succes!

Martijn van Emmerik


Martijn,

Hartelijk dank voor je opmerking wist niet dat dit in "Aldfaer" zat..Dit is wel wat ik bedoel nu nog een mooi grafisch iets?

Maar je antwoord is geweldig merci Nico

Nico de BockPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!