stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » alle personen dubbel na bijwerken publicatie


Profiel afbeelding

Vanmiddag heb ik een verbeterd GEDCOM-bestand geimporteerd in mijn publicatie "Stamboom Poppelier". Nu komen (bijna) alle personen dubbel voor. Wat is hier mis gegaan en hoe herstel ik dit?

Nico Poppelier

Beste Nico,

Als het allemaal dezelfde personen betreffen, zou ik adviseren om de online publicatie te verwijderen, en dan weer opnieuw de gedcom te uploaden. Dan begin je met een schone lei.

Kan je even laten weten of dat gelukt is?

Yolanda Lippens

Beste Yolanda, bedankt voor je reactie (de eerste tot nu toe). Volgens de informatie op de website Genealogie Online is het mogelijk een bestaande publicatie bij te werken door het importeren van een nieuw GEDCOM-bestand met verbeterde gegevens van al aanwezige personen/gezinnen en extra gegevens. Het wordt expliciet afgeraden om een bestaande publicatie te verwijderen en een nieuwe te maken, omdat je dan o.a. de overeenkomsten met andere publicaties kwijtraakt.

Het bijwerken met een verbeterd GEDCOM-bestand blijkt echter niet te werken. Tenzij de software-ontwikkelaars van Genealogie Online ontdekken wat er is fout gegaan, denk ik dat het het beste is om jouw advies op te volgen.

Nico Poppelier

Hoi Nico, vanuit welk programma heb je de export gedaan?

Koppelingen met andere publicaties zullen inderdaad verloren gaan, maar er worden ook weer nieuwe koppelingen gemaakt zodra de nieuwe gedcom is geimporteerd.

Ik ben trouwens wel nieuwsgierig hoe je publicatie er nu uitziet, kan je mij een link sturen dat ik even een kijkje neem?

Yolanda Lippens

Beste Yolanda,

De publicatie vind je hier: https://www.genealogieonline.nl/stamboom-poppelier.

De export komt uit Aldfaer.

Vriendelijke groet, Nico

Nico Poppelier

Je publicatie is niet publiekelijk toegankelijk. Kan je mij toevoegen om een kijkje te nemen? Ik zal je via een PB mijn emailadres sturen.

Yolanda Lippens

Meneer Poppelier,

Ik heb het GEDCOM bestand gekeken dat u op 27 oktober heeft geupload en daar is iets mis mee. U kunt dit zelf ook controleren door het GEDCOM bestand in een teksteditor te laden. In het kort komt het er op neer dat uw gegevens in het bestand dubbel staan. Na regel 39267 staat alle informatie nog een keer, maar dan ook nog eens met extra witregels.

Ik raad u aan om een nieuwe export te maken van uw gegevens vanuit uw stamboomprogramma naar GEDCOM. Controleer het bestand dan (ik heb bijvoorbeeld gezocht naar Godfried Andriesz/Poppelier/ en kwam dat twee keer tegen). Als het bestand er goed uitziet kan het geupload worden om uw publicatie bij te werken (de dubbelingen verdwijnen dan). Als het bestand er niet goed uitziet moet u contact opnemen met het Aldfaer team.

mvg,
Bob Coret

Bob Coret


Geachte heer Coret/beste Bob,

Wat een vondst! Ik had de eerste paar honderd regels van het import-bestand bekeken, maar niet het eind. Ik zal een grondiger controle doen wanneer ik de volgende upload doe.

Vriendelijke groet, Nico Poppelier

Nico PoppelierPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu