stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » privacy-waarschuwing voor Genealogie-Online


Profiel afbeelding
Hallo Allemaal,

Als je een bericht met interessante gegevens ontvangt, is het vaak erg handig om dat hele bericht ergens in je eigen stamboomgegevens te plakken, bijvoorbeeld als bron, of als notitie bij de persoon over wie je dat bericht ontvangen hebt. Ik doe dit zelf ook.

Het gevolg hiervan is echter dat het hele bericht hier zichtbaar wordt als de betrokken persoon op Genealogie Online zelf door het privacy-filter komt. Uit ervaring weet ik dat daarbij wel email-adressen worden weggefilterd, maar verder niets. De inhoud van het bericht komt helemaal on-line!

Hier is vaak wel iets aan te doen door een GEDCOM zonder bronnen of notities aan te maken, of delen van de tekst als vertrouwelijk te markeren, zodat ze niet zomaar geëxporteerd worden. Hoe dat gaat hangt af van je eigen software.

Het is maar een weetje ...

vriendelijke groeten,

Enno

Enno Borgsteede

Ben nog steeds op zoek naar geslacht Gerhard van Gelder uit Twello e.o. Geen belang bij de Zuid-Hollandse takken, want die ken ik wel.

Ook ben ik nooit op het goede spoor gekomen van Jannetje van Turijn uit Amsterdam, geh. met Reymers, eind 1700-begin 1800.

Gaarne uw hulp. Dank u wel.

Los-Barth

Hallo mevr Los- Barth

Het beste is dat u een eigen onderwerp aanmaakt bij hulp gevraagd/aangeboden. De kans op reacties en hulp is dan groter!!

Groetjes Jorina

Jorina

Hallo,

Als ik het goed begrijp heeft u wel enkele gegevens van Jannetje van Turijn, alleen niet de juiste.
Is deze misschien in de goede richting?

Husband
Willem van Turijn

Wife
Jannetje van Ingen

Children
Jannetje van Turijn
Birth:
Christening: 18 APR 1756 Amsterdam, Noord Holland, Netherlands


Thea

Thea

Beste Thea,

Toen ik deze draad startte ging hij over privacy. Mag ik je verzoeken om je bij dat onderwerp te houden? Nu lijkt het alsof je door mij heen zit te praten, en daar houd ik niet van.

dank je,

Enno

Enno Borgsteede

Hallo Enno,

Sorry, ik had alleen de vraag gezien van mevr Los.
Zal niet meer gebeuren

Thea

Thea

Dank je. Het leest zo lastig als het onderwerp ineens verandert.

groetjes,

Enno

Enno Borgsteede

 wil wel voor U op zoek gan Twello , daar heb ik meerdere gegevens voor nodig

Twello is alleen maar bereikbaar op afspraak  doch wil het best proberen omde info op tezoeken

gr Meta

M.A.v.Wenum Schaaf

Hoi Meta,

Maak een eigen bericht aan, dit is door elkaar heen lullen.

Het is al een keer gezegd (lees geschreven) dus goed lezen is belangrijk

Groet Carla

Carla B

Dat is heel lief van je, Meta.

Zoals aangeraden kan ik beter een eigen bericht gaan maken. Zo zal ik binnenkort de gegevens aan je doorgeven. Dank voor je aanbod, ik maak er graag gebruik van. Groetend, Dineke

Los-Barth

Nounou, Carla, een beetje mildere benadering zou wel op zijn plaats zijn.

Ik had eerst ook niet door hoe ik het moest aanpakken, maar ik ga mijn best doen het op de juiste plek te zetten en Meta zal dat vást ook proberen. Alle begin is toch moeilijk en met harde taal maak je je niet geliefd. Geduld is een schone zaak. Volgende keer anders, okay?

Vriendelijke groet, Dineke

Los-Barth

Hoi Dineke

Nou nee maar uw bericht is dan wel mild ????

Groet Carla

Carla B

Dag Dineke,

Dat alle begin moeilijk is, snap ik ook wel, maar Carla heeft wel gelijk, en je kan toch lezen?

Als je een reactie plaats zie je boven het invoerveld een toelichting, en daarin staat dat je het Plaats een nieuw bericht-formulier moet gebruiken als je een nieuw onderwerp wilt starten. En omdat jouw bericht niet over privacy op Genealogie-Online gaat, moet je dat dus gewoon doen. Zo simpel is het.

Wat er nu gebeurd is, is dat je door 'mijn' onderwerp heen bent gaan praten, en dat is niet alleen onbeleefd, maar het komt de overzichtelijkheid van dit forum ook niet ten goede. We hebben hier een speciale afdeling voor het zoeken van familie en om die te bereiken hoef je niet meer te doen dan de juiste knop bovenaan op deze pagina aan te klikken. Zo moeilijk is dat toch niet?

Sorry als ik wat scherp reageer, maar het is echt vervelend als mensen door je heen gaan praten of van onderwerp veranderen, zeker als de site genoeg aanwijzigingen geeft over hoe het wel hoort. Lees je dat niet?

groetjes,

Enno

Enno Borgsteede

Beste mensen, we gaan met een schone lei beginnen. Eéns zal het lukken! En dan zullen we niet meer kibbelen, want we LEREN van onze fouten: jullie én ik.

Veel goeds, Dineke

Los-Barth


Enno en anderen, mijn oprechte excuses: het ís ook irritant. Ik zat op de verkeerde plek. Nu ga ik het secuur en niet zo impulsief uitdokteren.

Groet, Dineke

Los-Barth
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.