stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » Nieuw: Links naar huwelijkse bijlagen bij huwelijksaktes

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Sinds de introductie van de burgerlijke stand in 1811 moesten bruid en bruidegom diverse documenten aanleveren om te bewijzen dat zij in aanmerking kwamen om te trouwen. Deze zogenaamde huwelijkse bijlagen bevatten vaak zeer interessante documenten als geboorte­akten, overlijdensakten ouders en certificaat van Nationale Militie. Het dus van grote waarde om, als u een huwelijksakte vindt, ook de huwelijkse bijlagen op te zoeken!

Open Archieven wijst u op scans huwelijkse bijlagen

Open Archieven maakt het vinden van online beschikbare scans van huwelijkse bijlagen nu nog makkelijker. Als u een huwelijksakte op Open Archieven bekijkt, dan is er op de achtergrond opgezocht of FamilySearch scans beschikbaar stelt. Als dit het geval is, dan ziet u onder de gegevens van de huwelijksakte een lichtgroen vlak met daarin een link naar het juiste register op FamilySearch die u dan direct (en gratis) digitaal kunt doorbladeren!

Bob CoretPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!