stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » Toegevoegde bronnen: Indexkaartjes Volkstelling Suriname 1921 & Stamkaarten Oost-Indische Ambtenaren


Profiel afbeelding

Via de website U.G.C. hebben vrijwilligers de volgende twee bronnen geïndexeerd:

  • Indexkaartjes Volkstelling Suriname 1921 (Nationaal Archief) - In 1910 werden door het Nederlandse gouvernement in Suriname pogingen in het werk gesteld om bij landsverordening een bevolkingsregister tot stand te brengen. Hierbij werd tot een telling van de bestaande bevolking besloten en na voorbereidende werkzaamheden van twee jaar werden de uitvoerende maatregelen van de bevolkingsregistratie verordend. Zij behelsde ‘eene registratie der woonbevolking, gehouden naar den toestand dier bevolking te middernacht tusschen 31 Juli en 1 Augustus 1921’.
  • Stamkaarten Oost-Indische Ambtenaren (Nationaal Archief) - De stam(boek)kaarten bevatten korte vermeldingen van de loopbaan van de persoon, die als civiel ambtenaar in dienst is getreden van het Nederlands-Indisch gouvernement. Ook personeel dat werkzaam is geweest bij get gesubsidieerd onderwijs is in deze registratie opgenomen. Deze korte beschrijvingen zijn vaak voldoende voor genealogische doeleinden, maar de achterliggende stukken kunnen, als ze nog bestaan, nadere informatie verschaffen, zoals achtergronden van benoemingen, bevorderingen en ontslagen. 

Let op: de stamkaarten zijn nog niet geheel geïndexeerd! Wilt u meehelpen met het invoeren van gegevens van de scans? Dat kan via https://ugc.jayveel.nl/soia/

Bob CoretPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu