stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » Automatische kwartierstaat op basis van gegevens archieven

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Open Archieven geeft u toegang tot 174 miljoen historische persoons­vermeldingen. In deze informatie zit ook relatie informatie: wie is met wie getrouwd en wie zijn de ouders. Deze kennis gebruikt Open Archieven nu om van een persoon de voorouders op te zoeken.

Als u een akte bekijkt op Open Archieven gaat Open Archieven automatisch voor u op zoek. Als er voorouders gevonden worden dan verschijnt rechts van de naam van de persoon een vooroudersicoontje met daarachter een cijfer. Dit cijfer geeft het aantal gevonden voorouders weer.

Vooroudersicoontje

Niet bij alle personen kunnen voorouders gevonden worden. Deels komt dit doordat de betreffende informatie (nog) niet beschikbaar is. Deels ook doordat er te weinig houvast is om met hoge betrouwbaarheid de juiste voorouders te vinden.

Als u op het vooroudersicoontje klikt, opent er een scherm waar alle gevonden voorouders worden getoond in kwartierstaat formaat. U kunt de kwartierstaat vergroten, verkleinen, verplaatsen en als afbeelding downloaden en delen. Klikt u op een persoon dan gaat u naar de akte waaruit de informatie komt.

Automatische kwartierstaat

Ga naar de hierboven getoonde geboorteakte (of klik op bovenstaande afbeelding) en klik op het vooroudersicoontje om de kwartierstaat in uw browser te toveren.

Deze functie is nu beschikbaar voor alle abonnees van Open Archieven!

Bob Coret

Het kan aan de tijd van het jaar liggen, maar ik moet ineens terugdenken aan toen ik begon met postzegels verzamelen,
als kind, ergens in de jaren vijftig, zestig.
Met iedere zegel, die je via een verre Belgische tante kreeg toegespeeld met een afbeelding van koning Boudewijn was je dolgelukkig,
en die liet je trots op de hele school zien.
Er was een hele serie in verschillende kleuren, van 1 frank 50 (grijs) tot en met 30 frank (oranje)

Ik had ook een vriendje met rijke ouders.
Als die jarig was kreeg hij keer op keer een grote zak postzegels van misschien wel een kilo.

Dat leerde me al vroeg, dat niet alleen het behalen van een doel je geluk bepaalt,
maar vooral de weg die je volgt, om je doel te bereiken.

Jan Clavaux

Helemaal waar Jan,

ook ik beleef meer plezier aan het verzamelen van informatie over de familie en hun omstandigheden dan in één keer tot de verste voorouder te komen. Uiteraard wil je zover mogelijk terug zoeken maar alles wat je "onderweg" tegenkomt geeft een veel mooier resultaat.

Sjaak Voerman


ja leuk, maar alleen voor betalende abonnees van openarch. Net even getest met een eigen voorvader. Wrang dat er gebruik wordt gemaakt van de transcripties die ik zelf met bloed zweet en tranen, zonder enige vergoeding in het archief van Den Haag heb ingevoerd jaren geleden.

Maar inderdaad, het handmatig uitzoeken geeft meer bevrediging dan een plens info in een keer in je stamboom gieten (met de nodige verschrijvingen van de verwerkers :-) )

JopPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!